2019. január 4., péntek

Tanyaborda

Hozzávalók: 6 szelet karaj, 4 pár csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 g. fokhagyma, 20 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó, 1 ek. liszt, olaj, só, bors, pirospaprika

A kiklopfolt sózott, borsozott karajt paprikás lisztbe fogatjuk és olvasztott szalonnazsíron hirtelen kisütjük. 
 A hús után maradt zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megfuttatjuk.  

Hozzáadjuk az apóra vágott gombát, borsót és ha ezek félig megpárolódtak, az apróra vágott májat is. Sóval, borssal, vegetával, zöldség zöldjével ízesítjük.  A ragut a sült hús tetejére halmozva, krumplipürével, sült krumplival, rizzsel, nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése