Hozzávalók: 1 szál póréhagyma, 1 fej
vöröshagyma, 2 g. fokhagyma, 5 dkg margarin, 2 ek. liszt, 2 dl tejszín, csipet bors,
csipet só, csipet szerecsendió, csipet házi vegeta, kevés reszelt sajt, pirítós
Az apróra vágott vörös- és
póréhagymát, olvasztott vajban üvegesre pároljuk.
Ekkor nagyon gyengén fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, házi vegetával. Rászórjuk a lisztet, pár percig kevergetjük, majd kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a fokhagyma zúzalékot, a tejszínt és készre forraljuk.
Ekkor nagyon gyengén fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, házi vegetával. Rászórjuk a lisztet, pár percig kevergetjük, majd kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a fokhagyma zúzalékot, a tejszínt és készre forraljuk.
Tálaláskor a tányérba fél szelet pirítóst teszünk és
a levest erre szedjük rá, még forrón meghintjük egy kevés reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése