2019. január 6., vasárnap

Lipcsei szelet

Tészta: 45 dkg lisztből, 5 dkg porcukorból, 10 dkg margarinból, 1 tojásból 3 ek. kakaóporból,  1 cs. kb sütőporból és 1,5 dl langyos tejből tésztát gyúrunk (eredetileg 1 cs. szalalkáli lenne de én nem bírom a szagát), majd 2 részre osztva külön-külön egy közepes tepsi hátulján megsütjük.
Mellé egy 4 tojásos piskótát sütünk a szokott módon (a tojások fehérjét 4 ek. cukorral felverjük, beleforgatunk 4 ek. a lisztet és hozzákeverjük a tojások sárgáját).

Krém: 4 dl tejben felfőzünk 4 ek. lisztet. Ha kihűlt hozzáadunk ½ dl rum + 20 dkg margarin + 20 dkg porcukor alaposan kikevert elegyét. A kihűlt krémet rákenjük az egyik gyúrt lapra, erre helyezzük a piskótát amire megint krémet kenünk majd a tetejére kerül a második gyúrt tészta. A tetejét a megmaradt krémmel megkenjük, majd a tészta levágott végeinek reszelékével meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése