2019. január 4., péntek

Kukorica saláta

Hozzávalók: kb. 30 dkg konzerv kukorica, 1-2 alma, 10-15 dkg sajt,  2 dl natúr joghurt vagy kefír, majonéz, 1 ek. étolaj, bazsalikom

A kukoricáról leöntjük a levet és egy nagy keverőtálba tesszük. Az almának a magházát eltávolítjuk, felkockázzuk (nem kell meghámozni), majd a kukoricához öntjük. A sajtot szintén felkockázzuk és a kukoricához adjuk. 

 A joghurtot, az étolajat, a fűszerekkel, majonézzel hozzáadjuk az almás kukoricához, majd az egészet simára keverjük. Kb. 20-30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, ezután fogyasztható. Sült húsok, halak, grill ételek mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése