A szokott módon (de cukor nélkül!) kissé vastagabb, sós palacsintatésztát sütünk.
Töltelék I.: A pörköltmaradékot kissé összezúzzuk és elkeverjük egy kevés tejföllel és kukoricával
Töltelék II.: 30 dkg darált húst, 1 fej vöröshagymával sóval, borssal, házi vegetával puhára párolunk. Hozzáadunk 1 doboz konzerv kukoricát, 3 ek. tejfölt, kevés reszelt sajtot.
Természetesen a töltelék tekintetében csak a képzeletünk szab határt. Lehet kapros, sonkás, sajtos, borsóval töltött...
Természetesen a töltelék tekintetében csak a képzeletünk szab határt. Lehet kapros, sonkás, sajtos, borsóval töltött...
Leginkább a maradék húsok (felvágottak) felhasználásara hasznos ez a recept.
A töltelékkel – két oldalát aláhajtva - hengerszerűen megtöltjük a palacsintatésztát. Ekkor a szokott módon bepanírozzuk a töltött palacsintát és forró olajban kb. 15 perc alatt kisütjük. Szalvétára szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen.
Ha nincs időnk kisütni, panírozottan mehet a fagyóba és bármikor kisüthető.

Ha nincs időnk kisütni, panírozottan mehet a fagyóba és bármikor kisüthető.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése