Kis tepsibe való
adag
Tészta: 12 dkg liszt, 7 dkg margarin, 4 dkg cukor, 1 tojássárgája,
1-2 ek. tej
Krém: 30 dkg túró, 3 tojássárgája, 1-2 ek.
búzadara, 4 ek. cukor, reszelt citromhéj, ízlés szerint mazsola
Először kikeverjük a túrókrémet, hogy a
gríz megdagadhasson. Amikor a tojásfehérjékből a habot felvertük, kb. az 1/3-át a túrós krémhez adjuk és óvatosan átforgatjuk, ezzel lazítjuk kicsit.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és
ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Vajas-lisztes tepsibe belenyomkodjuk és alaposan
megszurkáljuk villával. A sütőben félig megsütjük (kb 10-15 perc), ekkor kivesszük és rákenjük
a kikevert túrókrémet ekkor világosra sütjük (kb 10-15 perc), majd újra kivesszük és ekkor a keményre vert tojáshabot igazítjuk rá, aminek a tetejét enyhén meghintjük porcukorral, majd a sütőben megszárítjuk (kb 20 perc). Nem kell hogy a tojáshab szabályosan legyen elsimítva. Legyen kicsit szabálytalan, mint a hófelhők :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése