2014. január 22., szerda

Egyszerű pohárkrém(ek)


Elkészítjük a gyümölcskrémeshez használt krémet kisebb adagban.
Poharakba tört kekszet dobálunk rá egy sor vaníliakrémet teszünk, arra pedig bármilyen friss gyümölcsöt. Erre újabb krém, majd gyümölcs kerül. A rétegezést gyümölccsel fejezzük be. Hűtőben min. 1 órát pihentetjük és kínálhatjuk.

A poharak aljába babpiskótát tördelünk (lehet piskótamaradék is). Ezt meglocsoljuk egy kis frissen főzött párcsepp kávéval és rummal. Rádobunk pár szem meggybefőttet      (bármilyen befőtt megfelel) beledobunk. 
Ekkor hígra főzünk egy tetszőlegesen választott pudingot, amibe belekeverünk 5 dkg vajat és ezzel leöntjük  a babapiskótát. Hűtőbe tesszük pár órára. Tetejét kedvünk szerint díszíthetjük szórócukorral, csokireszelékkel, fahéjjal...




Tiramisus pohárkrém
Hozzávalók 4 főre: 1 citrom, 15 dkg masarpone, 1/2 dl tej, 1 cs vaníliás cukor, 4 dkg cukor, 15 dkg babapiskóta, 3 dl frissen főzött presszó kávé, cukrozatlan kakaópor

Egy nagy tálban a mascarponét a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral habverővel keményre verünk és ebbe belekeverjük a citrom reszelt héját és legalább 1 ek a levéből is menjen bele. A babapiskótát a kávéba mártjuk, a pohár aljába tesszük, meghintjük kakaóporral és rákanalazunk a krémből. A rétegezést addig folytatjuk míg a poharunk megtelik. Tetejét mindenképpen kakaópor szórással fejezzük be, mert így nagyon mutatós lesz és beleszúrhatunk egy babapiskótát a krém szélébe. Mikor a pohár krémek elkészültek 1-2 órára mehetnek a hűtőbe.


Mogyorós, tejszínhabos pohárkrém
Hozzávalók 4 főre: 4 dl tejszín, 3 ek porcukor, 15 dkg mascarpone, 2 ek mogyorókrém, 20 dkg vajas keksz, 10 dkg földimogyoró (vagy dió)

A krémhez habosra keverjük a sajtkrémet a cukorral és a felvert tejszínnel óvatosan összevegyítjük, hogy egy laza krémet kapjunk. Ekkor a krémet elfelezzük és az egyik feléhez hozzáadjuk a mogyorókrémet a másik feléhez pedig a durvára vágott mogyorót (vagy hagyhatjuk natúron is). Most jöhet a rétegezés. 
A pohár aljára egy kanál segítségével rakunk egy adag mogyorókrémes krémet, erre egy sor morzsásra tört keksz kerül, amit a mogyorós/diós krémmel takarunk be és így rétegezünk tovább. Tetejét mogyoró ill diódarabkákkal díszíthetjük. Mikor a pohár krémek elkészültek 1-2 órára mehetnek a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése