2014. január 22., szerda

Méteres kalács

Tészta:  8 tojásfehérje  30 dkg cukorral keményre vert habjába belecsorgatjuk a tojássárgákat, valamint 2,5 dl étolajat. Ekkor óvatosan hozzászitálunk a 16 ek lisztet 1 cs sütőporral elkeverve.
A piskótatészta felét az egyik vajas, lisztes őzgerincformába öntjük, a másik felébe  2 ek. kakaót + 2 ek vizet keverünk, majd ezt a másik vajas, lisztes őzgerinc formába öntjük. Előmelegített sütőben  kb. 40 perc alatt a piskótákat a 2 őzgerinc formában világosra sütjük.

Krém:  2 cs. puncs pudingporból a szokásos módon 7 dl  tejjel pudingot főzünk. 20 dkg vajat, 20 dkg porcukrot habosra kikeverünk. Ha a puding kihűlt a vajas krémmel elkeverjük és csöpögtetünk még hozzá 2 ek rumot (vagy rumaromát).
A kisült tésztákat felszeleteljük és szín szerint váltakozva a krémmel összeragasztjuk (sárga tészta - rózsaszín krém - barna tészta - rózsaszín krém - ...). Végül a tetejét csokikrémmel leöntjük, megvárjuk amíg megdermed, majd alufóliába csomagoljuk és hűtőben hagyjuk pár órát vagy 1 éjszakát állni. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel ferdén szeletelve kínáljuk.

Csokimáz: 30 dkg étcsokit vízgőz felett felolvasztunk 1-2 ek étolajjal.
                               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése