2014. január 20., hétfő

Húsleves

A húsra (pl. csirkeaprólék, pulykanyak, csirke farhát, orja …) 2-3x annyi hideg vizet öntünk, hogy ellepje. 
Lassú tűzön, "gyöngyözve" főzzük, a habját kanál segítségével leszedjük. Miután a leves letisztult ízlés szerint sót, házi vegetát és pár szem borsot, kevés őrölt borsot, 1 fej vöröshagymát és 2 g. fokhagymát és egy zöldpaprikát is. Sárgarépát és zöldséget, zellert, karalábét, (aki szereti kelbimbót és/vagy 1/4 fej káposztát )1 szem krumplit, borsót, petrezselyem zöldjét, zeller zöldjét,… is belerakjuk. 

Amikor készre főtt, kiszedjük a húsokat, zöldségeket és leszűrjük a levest, majd tésztát főzünk bele.
Az alaphúslét (amibe még nem főztünk tésztát!) lefagyaszthatjuk és később felhasználhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése