2014. január 22., szerda

Minestrone leves

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 ek. paradicsompüré, 1 nagy szál répa, 2 vékony szál zöldség, 2-3 g fokhagyma, 1/2 zeller, 1/4 fej kelkáposzta, 1/2 karalábé, 2 burgonya, 1/4 fej karfiol, só, bors, vegeta, kevés oregano, bazsalikom, petrezselyem zöldje, spagetti, rizs (kb 1 dl)


Császárszalonna zsírján egy finomra vágott vöröshagymát üvegere pirítunk. Ekkor beletesszük a paradicsompürét és az összes zöldséget, melyet egyforma apró kockákra vagy "zsülienre" vágunk  
            és befűszerezzük.
 
        Felöntjük  vízzel és lassan főzzük. Pár perccel a főzés befejezése előtt apróra tördelt spagetti és (jól megmosott) rizst főzünk bele. Végül a zöldség és zeller zöldjét is beleaprítjuk. A leves állaga akkor jó, ha már sűrű, majdnem főzelék állagot kapunk. Ahogy nagymamám mondta; akkor jó ha megáll benne a kanál lányom. Tálaláskor reszelt parmezán sajttal megbolondíthatjuk a speciális olasz zöldséglevesünket.
Természetesen cukkini, fehér bab, zöldborsó is kerülhet idény szerint a levesünkbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése