2014. január 13., hétfő

Kókuszos Méhkaptár


Tészta: 40 dkg darált keksz, 20 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 4 ek. cukrozatlan kakaó, 1 dl rumaroma, kb. 1 dl főzött kávé + kb 2 dl tej, 1 cs. kerek (!) háztartási keksz
Krém: 3 dl tejben 1 cs. vaníliás pudingport 2 cs. vaníliás cukorral megfőzünk. Ha már langyos hozzáadjuk 5 dkg porcukor 15 dkg margarinnal kikevert elegyét


A masszát összállítjuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy (kicsit ragacsos), masszát kapjunk.  Kókuszreszelékkel megszórt formába  nyomkodjuk, majd a formához tartozó kis fehér kúppal egy mélyedést készítünk melyben belekanalazzuk (vagy egy habzsák segítségével belenyomjuk) az összeállított krémet. Ezt befedjük egy kerek háztartási keksszel. A krém helyett rakhatunk a mélyedésbe meggyet (amit esetleg rumba áztathatunk előtte). Fogyasztás előtt kb. 1 órát egy fedett tárolódobozban hagyjuk hűtőben állni a kókuszos csúcsokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése