Hozzávalók: olaj, liszt, 1 ek. köménymag, só, bors, őrölt pirospaprika,
vegeta, 1/2 vöröshagyma, marhahúsleves kocka (vagy húsleves alaplé), pirított
kenyérkocka
Száraz kenyeret kis kockákra felkockázunk és száraz serpenyőben lepirítjuk, majd félretesszük. Kevés olajon 2 ek. lisztet félig megpirítunk, ezután beledobjuk
a köménymagot és kicsit tovább együtt pirítjuk. Levéve a tűzről hozzákeverjük a fűszerpaprikát is. Fűszerezzük, beledobunk egy marhahúsleves kockát, egy félbevágott vöröshagymát, felengedjük vízzel (vagy húsleves alaplével) majd felfőzzük az
egészet.
Vannak olyan konyhák, ahol 1 dl tejet is belefőznek a levesbe, hogy "selymesítsék" az ízét. Van aki krumplit/ zöldségeket főz bele, hogy tartalmasabb legyen, de ez a leves pont az egyszerűsége miatt olyan finom. Végül a vöröshagymát kiemeljük a levesből és pirított kenyérkockákkal kínáljuk a köménymag levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése