2020. március 11., szerda

Majonézes krumplisaláta


Hozzávalók: 1 kg krumpli, 5 tojás (elhagyható), 1 fej lilahagyma (vagy vöröshagyma), 40-45 dkg tejföl, 1/2 tubus majonéz, mustár, csipet só, cukor, 1 ek citromlé

Megfőzzük (héjában), sós vízben a burgonyát és a tojásokat is. Az összetört tojássárgákat tejföllel kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokapróra vágott fehérjéjét, a majonézt, a mustárt és az apróra vágott hagymát, citromlét, majd az egészet jól kikeverjük. A megpucolt, apróra vágott, kihűlt, főtt burgonyát beletesszük és az egészet jól átforgatjuk. Tetejét apróra vágott snidlinggel, medvehagymával vagy zöldhagyma karikákkal díszítjük.
Kb. 1 órán át hagyjuk a hűtőben összeérni. (Az utóbbi időben tojás nélkül készítem és így is remek íze van!
Bármilyen sült hús, grillezett hús mellé bűtran kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése