2014. január 19., vasárnap

Kakaós fonott kalács








Tészta: 3 tojássárgája, 3 dl tej, csipet só, 6 dkg cukor, 2 ek. olaj, 5 dkg élesztő, 60 dkg liszt

Krém: 20 dkg margarin, 3 cs. vaníliás cukor, 20 dkg cukor, 3 ek. cukrozatlan kakaó

Az élesztőt kis cukros tejben megfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. 
 6 kisebb cipót formázunk belőle és 1/2 órát pihenni hagyjuk. Eközben elkészítjük  a krémet.
A margarint kissé megolvasztjuk és belekeverjük a cukrot, kakaót, vaníliás cukrot.
A kis cipókat vékonyra nyújtjuk és megkenjük a krémmel, majd felcsavarjuk és 3-3 tekercset összefonunk, majd megkenjük tojással a tetejét.




1/2 órán át szoba hőmérsékleten pihentetjük. Ekkor magas falú, kivajazott gyümölcskenyér formában, előmelegített sütőben kb. 20-40 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése