2014. január 28., kedd

Felesborsó, sárgaborsó krémleves és főzelék


Hozzávalók: 1 pohárnyi  felesborsó (sárgaborsó), só, bors, házi vegeta, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 g fokhagyma, 1 púpos ek. liszt, csipet pirospaprika

A felesborsót kb. 1/2 liter sós, borsos, vegetás vízben feltesszük főni. Hozzáadunk egy kisebb vöröshagymát és a 2 g fokhagymát. Lefedve a felesborsó puhára főzzük.
Kevés olajon 2 ek. lisztet világosra pirítunk, levéve a tűzről pirospaprikát hintünk rá.
A megfőtt sárgaborsót botmixerrel pépesítjük, ízesítjük, majd egy gyenge pirospaprikás rántással besűrítjük. Aki szereti a csípős ízt egy kis chilivel is ízesítheti a krémlevest.
Evés előtt - ha szeretjük - pár csepp citromlét csepegtetünk rá (így a levesünk "könnyebb" lesz)
Ha diétázunk annyi vízben tesszük fel főni a felesborsót ami éppen ellepi és elég leturmixolni, beízesíteni, nem szükséges a rántás :)
Kínálhatjuk natúr kölesgolyóval (mint a képen), levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával.



Felesborsó főzelék

Hozzávalók: 2 pohárnyi  felesborsó (sárgaborsó), só, bors, házi vegeta, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 g fokhagyma, 1 púpos ek. liszt, csipet pirospaprika

A főzeléket kicsit több sárgaborsóval, de ugyanígy készítjük, csak sokkal kevesebb vízzel tesszük fel főni a borsót és a rántással főzelék állagúra sűrítjük. Sült kolbásszal vagy kolbászakrikákkal, fasírozottal kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése