2014. január 28., kedd

Palócleves

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2-3 g. fokhagyma, kb. 30 dkg marhahús (lábszár, comb de helyettesíthető disznó vagy csirkehússal is), pirospaprika, köménymag, 2-3 babérlevél, 1 ek. paradicsompüré, kb. 20-25 dkg zöldbab, 20-25 dkg burgonya, 1 szelet zöldpaprika, liszt, 2 dl tejföl

 Kevés olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra kockázott marhahúst, 2-3 babérlevelet és erős tűzön néhány percig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, köménymaggal, hozzáadjuk a paradicsompürét és a fokhagyma zúzalékot, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Mikor a hús félig megfőtt, felengedjük vízzel és hozzáadjuk a megtisztított összevágott zöldbabot, kicsit később a kockákra vágott burgonyát. Beledobunk  1 szelet zöldpaprikát és készre főzzük.
Ezután 2 ek. lisztet elkeverünk 2 dl tejföllel és behabarjuk vele a levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése