2014. január 28., kedd

Májgaluska, májgombóc leves

Hozzávalók: 25 dkg sertésmáj, 3 szelet száraz kenyér, 2 tojás, só, bors, vegeta, majoranna, zöldség zöldje, zsemlemorzsa

A sertésmájat, a száraz kenyérrel összedaráljuk. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, sót, borsot, majorannát, apróra vágott zöldség zöldjét.
Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyit a massza feliszik.
Bő, forró, sós vízbe nokedliszaggatóval v. kanállal beleszaggatjuk. Mikor a galuska a víz tetejére jön, megfőtt (kb. 10 perc). Ezután szűrőn lecsepegtetjük és mehet a levesbe.

Ha a kiszedést követően konyharuhán széthúzgáljuk és teljesen kiszárítjuk, ezután kis adagokban fagyaszthatjuk is későbbi felhasználás céljából.

Aki inkább a májgombócot szereti, az a kész masszából vizes kézzel apró vagy közepes gombócokat formázhatunk  és ezt főzzük ki sós vízben vagy a levesben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése