2014. január 26., vasárnap

Őszibarackos szelet

Tészta: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 6 tojás, 1 cs. sütőpor, 35 dkg liszt, 2 ek. kakaó, felezett sárgabarack befőtt

A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat a sütőporos lisztet. A massza egyik felét zsíros, lisztes tepsibe simítjuk. A másik felébe 2 ek. kakaót keverünk és az előző sárga tésztára rákenjük.
Tetejét felezett sárgabarack darabokkal kirakjuk és megsütjük.

Krém: 3 cs. vanília puding, 12 ek. cukor, 1 liter tej, 20 dkg margarin
A pudingokat a tejben megfőzzük. Levéve a tűzről hozzáadjuk a cukrot és belekeverjük a margarint. A krémet a kisült tészta tetejére simítjuk. A tetejét reszelt csokival díszíthetjük.

Ha azonban van időnk és kedvünk erre 3 dl tejszínhabot habfixálóval felverünk keményre ezt rákenjük a krémre, majd csoki mázzal bevonjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése