2014. január 26., vasárnap

Sajttorta aszalt gyümölcsökkel

Az alaphoz: 18 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg olvasztott vaj és egy pici tej

A krémhez: 25 dkg túró, 25 dkg natúr krémsajt (mascarpone), 10 dkg cukor, 2 dl tejszín, 3 ek. méz, 3 tojássárgája, 10 g. zselatinpor, aszalt gyümölcsök + apróra vágott dió

A háztartási kekszet összeállítjuk az olvasztott vajjal és pár csepp tejjel és egy kivajazott tortaformába egy pohár aljával jól  belenyomkodjuk.
A túrót a krémsajttal, az apróra vágott aszalt gyümölcsök 3/4-ével, a dióval, mézzel, a tojássárgákkal jól kikeverjük (természetesen tehetünk bele friss gyümölcsöket is). 3 ek. vízbe belekeverjük a zselatinport és összemelegítjük (nem főzzük!), majd hozzákeverjük a krémsajtos túróhoz. A tejszínt a cukorral keményre verjük (ha kell habfixálót adunk hozzá) és ezt is belekeverjük a krémbe. A masszát rásimítjuk a kekszre és a tetejét eligazgatjuk. 1 óra múlva mikor már kezd dermedni, a maradék aszalt gyümölccsel és dióval feldíszítjük. Ekkor újra min. 1 órát hagyjuk hideg helyen. Tortaszerűen szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése