2014. január 26., vasárnap

Oldalas és egyéb pecsenyék


Hozzávalók: oldalas, pulyka medalion, sertéscomb..., só, bors, házi vegeta, majoranna, bazsalikom, 6-7 g. fokhagyma,

Az oldalas darabokat (ill. egyéb húsokat) alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel és min. 1 órát hagyjuk állni.
Egy tepsi aljára zsiradékot olvasztunk, majd beletesszük a fűszeres húsokat. Tetejére szórunk zúzott fokhagymát és újra meghintjük majorannával, bazsalikommal (vagy rozmaringgal).
1 pohárnyi vizet öntünk a tepsibe a húsok alá, lefóliázzuk és kb. 1,5-2 órán át pároljuk. Közben egyszer átfordítjuk a húsokat.
Amikor a hús már jó puha (ezt villával könnyen ellenőrizhetjük) levesszük róla a fóliát és a pecsenye zsírral locsolgatva pirosra sütjük mindkét oldalát a pecsenyénknek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése