Hozzávalók: bármilyen általunk kedvelt min. 4 féle friss, vagy fagyasztott gyümölcs (akár befőtt) - alma, körte, birsalma, meggy, szeder...- fahéj, szegfűszeg, vaníliás cukor, cukor, citromlé,
Habaráshoz: tejföl (natúr joghurt), liszt (vagy pudingpor liszt helyett)
A megmosott, összevágott gyümölcsöket feltesszük főni. Ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, vaníliás cukorral és pár csepp citromlével.
Amikor "összerottyant" tejfölös habarással besűrítjük és újraízesítjük.
Aki másként szereti 1/2 cs. (vaníliás, tejszínes vagy gyümölcs ízű) pudingport elkeverhet egy kis tejjel és ezzel is lehet sűríteni a levest.
Almaleves
Hozzávalók: 3-4 nagyobb alma, só, cukor, vaníliás cukor, fahéj, szegfűszeg, citromlé, tejföl+liszt (vagy vaníliás pudingpor + tej)
A megmosott, összevágott almákat fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, vaníliás cukorral és pár csepp citromlével feltesszük főni. Ezután behabarjuk vanília pudingos tejjel vagy tejfölös lisztes habarással.
Drága nagymamám nem szerette hogy a leves ilyen fehér -és tudom nagyon furcsa -, ezért egy csipet őrölt pirospaprikát (!) is hintett bele. 😀
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése