2014. január 22., szerda

Citromszelet

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2 tojássárgája, 20 dkg zsír, 15 dkg cukor, 1 cs. sütőpor, 1,5-2 dl tej, lekvár

A hozzávalókat kb. 1,5-2 dl tejjel összedolgozzuk hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.  A masszát 4 részre osztjuk. Két kinyújtott lapot külön-külön megsütünk a tepsi hátulján. A másik 2 lap közé finom házi lekvárt kenünk a tetejét kicsit hústűvel vagy villával megszurkáljuk, hogy ne szakadjon ki és előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt sütjük meg.
Krém: 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 citrom leve és héja
A hozzávalókat habosra keverjük és a megmaradt 2 tojásfehérje keményre vert habját is a krémbe forgatjuk.
 
A lekváros dupla lap kerül alulra, melynek tetejét megkenjük a krémmel erre kerül az egyik sült lap, rá újra krém. A citromszelet tetejét is megkenjük e krémmel. A legtetejére porcukrot vagy reszelt csokit szórhatunk, de hagyhatjuk üresen is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése