Hozzávalók (2 főre): 2x20 dkg dkg lazac vagy lazacpisztráng filé
Fűszerkéreg: 15 dkg vegyes pirított mag (tökmag, mandula, napraforgó), 1 csokor petrezselyem zöldje, 3 tk mustár, 1 ek vaj, 1/2 citrom leve, 3 ek nagyszemű zsemlemorzsa, 2 ek olaj, só, bors
A lazacfilét megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (a bőre alulra kerül). A tetejére hamozzuk a fűszermorzsát és finomat rányomkodjuk, hogy jól megtapadjon és kéregként vonja be a halat. 200 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és kb 25 perc alatt készre sütjük. Krumplipürét vagy sült krumplit kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése