Tejfölös mártogatós: kis adag tejfölt a kedvencünkkel kikeverjük (kapor, aprított lilahagyma, snidling...)
A cukkinit lereszeljük és lesózva hagyjuk kb 1/2 órát állni. Ekkor kicsavarjuk belőle a vizet és a tojással, sóval, borssal, reszelt sajttal ill. annyi liszttel összeállítjuk a masszát, hogy jól formázható legyen. Bármilyen zöld fűszerrel tovább ízesíthetjük kedvünk szerint (kapor, majoranna, bazsalikom, oregano...). Egy serpenyőben épp egy kevéske olajat hevítünk és egy nagyobb evőkanál segítségével kis halmokat helyezünk a forró olajba, majd a tetejét jól lelapítjuk, hogy a massza vékonyan elterüljön. Mikor megsült az egyik oldala, egy lapát segítségével megfordítjuk, vigyázva nehogy szétessen, eltörjön a tócsni vagy lepcsánka (ki hogy ismeri). Húsok mellé köretként nagyon finom, de vacsorára önmagában is kiváló választás. Bármilyen mártogatóst kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése