Csokis
Hozzávalók: 7,5 dkg vaj, 10 dkg kristálycukor, 1 tojás, 1 tk vanília kivonat, 5 dl tej, 5 dkg étcsoki, 19 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 40 dkg cukrozatlan kakaópor, 1 csipet só
Beforgatáshoz: 4-5 ek kristálycukor és külön tálkába 4-5 ek porcukor
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást a vanília aromát, a tejet és a mikróban felolvasztott étcsokit. Ezt robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzászitáljuk a lisztet, sót, sütőport, kakaót, majd egy fakanállal csomómentesre dolgozzuk és betesszük a hűtőbe a tésztát min. 2 órára. Kivéve a hűtőből kis gombócokat formázunk kézzel belőlük. A gombócokat előbb kristálycukorba, majd porcukorba forgatunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis korongokat, kis távolságot hagyva közöttük, mert sütés közben még nőni fognak. 180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 12 perc alatt készre sütjük. Nem kell megijedni, ilyenkor még kicsit lágy a tésztája, de ahogy hűl megszilárdul a pöffeteg.
Gesztenyés
Hozzávalók (kb 20-22 db-hoz): 20 dkg liszt, csipet só, 1/2 cs sütőpor, 7,5 dkg vaj, 10 dkg gesztenye massza, 10 dkg kristálycukor, 1 tk cukrozatlan kakaópor, 1 tojás, 1 tk rum aroma,
Beforgatáshoz: 4-5 ek kristálycukor és külön tálkába 4-5 ek porcukor
A vajat a sütőporral,csipet sóval elkevert lisztben elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a gesztenye masszát és a cukrot is. Hozzáadunk 1 tk cukrozatlan kakaóport, 1 tojást a rum aromát és az egészet kidolgozzuk. Ezután azonnal kis gombócokat formázunk belőlük kézzel, amit előbb kristálycukorba, majd porcukorba forgatunk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis korongokat, kis távolságot hagyva közöttük, mert sütés közben még nőni fognak. 180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 12-14 perc alatt készre sütjük. Nem kell megijedni, ilyenkor még kicsit lágy a tésztája, de ahogy hűl megszilárdul a pöffeteg.
Citromos
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1 tojás, 1 citrom leve és héja, 1 dl natúr joghurt, 12 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 1 csipet só
Beforgatáshoz: 5 ek kristálycukor és külön tálkába 5 ek porcukor
Az elkészítése ua. mint a csokis pöffetegnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése