2024. augusztus 3., szombat

Almás, szilvás süti


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 1 cs sütőpor, csipet só, 1 kk fahéj, 1 kk őrölt szegfűszeg, 30 dkg cukor, 4 tojás, 2,5 dl olaj, 2,5 dl szódavíz, 5 közepes alma, 50 dkg szilva, dió (elhagyható), fahéj + vaníliás cukor a tetejére

A meghámozott almát lereszeljük vagy a szilvával együtt apró (kb 3 cm-es) kockákra vágjuk. A lisztet a sóval, szódaporral és a sütőporral, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel elkeverjük. Hozzáadjuk a kicsit felvert tojásokat, olajat, szódavizet és csomómentesre kidolgozzuk és egy sütőpapírral bélelt kb 34x26 cm-es tepsiben elsimítjuk ezt a nehéz ragacsos tésztát. 







  

A gyümölcsöket tészta tetejére igazgatjuk egyenletesen (+ rusztikusra vágott diót is). Hasonlóan a beledobálós tészta süti receptekhez. A tetejét meghintjük egy kevés fahéjjal és 1 cs. vaníliás cukorral. A tepsit 180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ha a tészta kihűlt kockákra vágjuk és porcukorral meghintve kínáljuk ezt az igen laktatós süteményt. Egy bográcsgulyás után pl. megfelelő választás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése