2024. augusztus 21., szerda

Babakeksz több verzióban

Almás babakeksz 7 hónapos kor után

Hozzávalók (20-25 db-hoz): 1 közepes alma, 14 dkg liszt, 1/2 tk foszfátmentes sütőpor, csipet fahéj,  0,6 dl olívaolaj

A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzámérjük az olívaolajat, majd belereszeljük a megpucolt almát, meghintjük pici őrölt fahéjjal. Az egészet összeállítjuk és egy folpackkal becsomagolva  (vagy egy lezárható dobozkába) min. 1/2 órára hűtőbe tesszük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk és apró formákat szaggatunk ki, egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kis kekszeket. 180C-ra előmelegített sütőbe kb. 20-25 perc alatt világosra sütjük. A lédús gyümölcs miatt puha kekszet kapunk. Lezárható dobozban tároljuk ha kihűltek a kekszek.

Banános babakeksz 8 hónapos kor után

Hozzávalók: 1 banán, 7 dkg vaj, 1 tojás,  csipet fahéj, 1/2 vanília rúd kikapart magjai, 12 dkg liszt, 1 kk foszfátmentes sütőpor

A felvert tojáshoz egy villával összenyomkodott banánt és szobahőmérsékletű vajat keverünk. Hozzádjuk a kikapart vanília magokat, meghintjük fahéjjal végül a liszttel elkevert sütport dolgozzuk hozzá. Az egészet összeállítjuk és egy folpackkal becsomagolva (vagy egy lezárható dobozkába) min. 1/2 órára hűtőbe tesszük. Sütőpapírral bélelt tepsire egyforma kis halmokat helyezünk egy kávéskanállal, majd 180C-ra előmelegített sütőbe kb. 10-15 perc alatt világosra sütjük. 

Répás babakeksz 8 hónapos kor után

Hozzávalók: 1 közepes répa, 1 tojás, zabpehely (vagy liszt)

A főtt répapürét egy felvert tojással és annyi zabpehellyel vagy liszttel eldolgozunk, hogy könnyen formázható massza legyen. Apró gombócokat formázunk belőle és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe téve a golyókat egy pohár aljával laposra nyomjuk, majd majd 180C-ra előmelegített sütőbe kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

A zöldséges babakekszet kedvünk szerint variálhatjuk. A répa helyett mehet bele spenót, sütőtök, karfiol, vagy brokkoli is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése