Vaníliás töltelék1: 1 vaníliás puding 4 dl tejben 2 ek cukorral megfőzve lehűtve + 3 dl felvert tejszín
Csokis töltelék2: 1 vaníliás puding 4 dl tejben 2 ek cukorral megfőzve lehűtve + 3 dl felvert tejszín + 1 tábla olvasztott étcsokoládé
A leveles tésztát kihajtogatjuk és korongokat szúrunk ki belőlük egy teli és egy közepén kiszúrt párokat. Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk kettesével egyásra a korongokat, majd felvert tojással lekenve előmelegített sütőbe tolva kb 15 perc alatt világosra sütjük.Közben elkészítjük a választott töltelékeket. A kisült korongok közepét ujjbeggyl kicsit benyomjuk, majd egy habzsák segítségével megtöltjük a közepét a krémmel. A tetejére szórócukrot, szeletelt gyümölcsöt, madulaforgácsot teszünk díszítésként. Azokat a korongokat amiknek nincs alja ( 2 lukas korong van) ott félbe vágjuk a korongokat és a gyűrű ívére - habzsák segítségével - helyezzük a tölteléket a vágott gyümölcsszeleteket és erre a korong tetejét ráhelyezzük. Természetesen sós tölteléket is választhatunk a korongok megtöltésére, így finom sörkorcsolyákat készítetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése