2024. április 14., vasárnap

Ízes karaj

Hozzávalók: 5-6 szelet karaj,  1 ek. piros arany (vagy paprikakrém), 3-4 g fokhagyma, só, bors, majoranna, 3-4 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, olaj

Az enyhén kiklopfolt húst sóval, borssal bedörzsöljük és megkenjük zúzott fokhagymával kikevert majorannával, piros arannyal (vagy paparikakrémmel), annyi olajjal lazíthatjuk, hogy kenhető krémet kapjunk. Egy olajjal kikent jénaiba fektetjük a húsokat, tetejére rákenjük a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Bámilyen körettel kínálhatjuk ezt az intenzív ízű ízes karajt. Sült krumplival, párolt rizzsel egyaránt finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése