2024. február 11., vasárnap

Zsebes karaj

Hozzávalók: ~ 60 dkg karaj (ez kb 6 szelet), paradicsom vagy előző éjjel olajba/vízbe áztatott szárított paradicsom, lilahagyma, fokhagyma, californiai paprika, só, bors, őrölt köménymag, babérlevél, szalonna, rozmaring, krumpli

A karajt lehártyázzuk és kb. másfél centinként bevagdossuk, zsebeket készítünk. Sóval, borssal az egészet jól bedörzsöljük., aki szereti kis őrölt köménymaggal is meghintheti. A zsebekbe vékonyra szeletelt szalonna csíkot, lilahagyma karikákat, paradicsom (v szárított paradicsom) és paprika szeleteket és fokhagyma gerezdeket teszünk. Egy kacsasütőt vagy egy vagy jénait kibélelünk sütőpapírral. Ha pataki tálat használunk akkor  min 1 órára beáztatjuk (vagy egész éjszakára  is), ilyenkor nem kell bele sütőpapírt tenni . 

A felkockázott krumplit a tepsibe rakjuk, majd kevés olajjal megcsorgatjuk és átforgatjuk benne a krumplit. Enyhén sózzuk, rozmaring ágakat helyezünk rá és a közepébe helyezzük a zsebes karajt. A maradék lilahagyma karikákat, paprika szeleteket, paradicsomot szintén a krumplira helyezhetjük. 1/2 dl vizet öntünk alá és lefedve a 180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk kb 1-1,5 órára. A pataki tálat csak hideg sütőbe tehetjük, ilyenkor a sütő megfelelő hőfokra való felmelegedése után (+30 perc) tudjuk csak az 1-1,5 órát számolni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése