2024. február 13., kedd

Sütőben sült tepsis, sajtos karaj

Hozzávalók: 6 szelet sertés karaj (kb 60 dkg), só, bors, chili, őrölt kömény, majoranna (elhagyható), liszt, 3 tojás, kb. 35 dkg Trappista sajt, olaj

A húsokat kiklopfoljuk, majd befűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, chilivel és majorannával (vagy egyéb kedvenc zöldfűszerünkkel). Lisztbe, felvert, enyhén sózott tojásba, majd újra lisztbe, tojásba végül reszelt sajtba forgatjuk a hússzeletek mindkét oldalát. 

Szilkonos sütőpapírt fektetünk a tepsibe, majd egyhén olajjal lekenjük, erre fektetjük a karaj szeleteket. A karaj szeletek tetejére is pici olajat csorgatunk. 180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és 20 percig sütjük. Ekkor kivesszük a sajtos karajszeleteket, megfordítjuk és újabb 15 percre visszatesszük. Végül újra megfordítjuk és szintén 15 perc alatt szép pirosra pirulva kivesszük a sütőből. Krumplipürével, rizibizivel vagy krumplisalátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése