2024. február 25., vasárnap

Kurkumás csirkemájragu

Hozzávalók (4 főre): 1 fej vöröshagyma, 3 g. fokhagyma, 80 dkg csirkemáj (vagy pulykamáj), 3 cm friss gyömbér, só, bors,  1 tk.pirospaprika, 1 tk. kurkuma, csipet csili (vagy erős zöldpaprikából 2 karika), 2 dl tejszín, 1/4 lime vagy citrom leve, petrezselyem zöldje, olaj

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon 4-5 percig pirítjuk, ekkor hozzaádjuk a fokhagymát és a reszelt gyömbért is. Meghintjük pirospaprikával, csilivel, kurkumával beízesítjük, majd hozzáadjuk a májat és fehéredésig pirítjuk. Ezután kb 3 dl vízzel felöntjük és lefedve kb. 20 percig rotyogtatjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt, sóval, borssal, lime vagy citrom levével
ízesítjük.

 

A legvégén meghintjük az apróra vágott petrezselyemzöldjével és aki szereti egy kis majorannával is (de ez el is hagyható). Vajas kuszkusszal, rizzsel vagy bulgurral is kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése