Nokedlihez: 4 tojás, kevés víz, liszt, só
A sonkát felkockázzuk és kevés vízben megfőzzük, ha kihűlt egy késsel kicsire aprítjuk. Kevés vajon megpirítjuk a felkockázott bacont, majd hozzáadjuk az aprított hagymát, amit aranybarnára párolunk, végül a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Ezután rögtön mehet rá a tejszín, só, bors. Miután az egészet - 2-3 perc alatt - beforraltuk hozzákeverjük a leszűrt babkonzervet és az aprított sonka darabkákat is. Közben a galuskához 4 felvert, megsózott tojáshoz egy kevés vizet és annyi lisztet adunk, hogy könnyű állagot kapjunk vagyis a szokásos módon nokedlit készítünk.
Egy kivajazott, tűzálló tálba lerétegezzük a nokedlit, majd a sonkás-babos, tejszínes ragut ráöntjük és az egészet kicsit átforgatjuk. A tetejét reszelt parmezánnal meghintjük. Kb. 160 C-ra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt hagyjuk összeérni az ízeket. Kínáláskor aprított bazsalikommal szórjuk meg a rakottast.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése