2023. május 28., vasárnap

Marokkói keksz a 'la Ricette arabe

Hozzávalók: 25 dkg mandula, 5 dkg cukor, 1 tk őrölt fahéj, 1 ek cukrozatlan kakaópor, 1 cs sütőpor, 2 tojás + díszítéshez dió

A darált mandulát a cukorral, fahéjjal, kakaóporral, sütőporral és a 2 felvert tojással jól összedolgozzuk. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle és porcukorba hempergetjük őket. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a gombócokat és a tetejükbe egy fél diót nyomunk amivel az egészet kicsit ellapítjuk. 180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt készre sütjük a marokkói fűszeres kekszet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése