2023. április 14., péntek

Paradicsomos cukkini ragu hússal vagy anélkül

Hozzávalók: 1 póréhagyma (vagy vöröshagyma), 3 g fokhagyma, 1 kisebb cukkini, 20 dkg kukoricakonzerv, 15 dkg gomba, 1-2 ek paradicsompüré, koriander, őrölt kömény, kakukkfű, só, bors, olívaolaj

Kevés olajon a felkarikázott póréhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát pár perc után mehet bele a felkarikázott cukkini, só, bors, kömény és koriandert és az egészet pár csepp víz hozzáadásával párolni kezdjük. Kb 1/2 óra után a felkockázott gomba és a kakukkfű is belekerül. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a kukoricát és egy kevés víz segítségével az egész  vegán ragut puhára pároljuk. 

Göngyölt csirkemellel kínálva: egy csirkemellet négybe vágunk és sóval, borssal ízesítünk, majd baconszalonnába tekerünk és egy jénaiba téve - lefedve - kb 1/2 dl víz kíséretében a 190 C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt elkészítjük. a göngyölt csirkemellet a paradicsomos cukkiniraguval és rizskörettel/bulgurral kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése