Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk. A főtt babot krumplinyomóval (vagy villával) összetörjük, hozzáadjuk a dinsztelt vöröshagymát, zúzott fokhagymát, sót, borsot, csipet őrölt köményt, a lenmagot, apróra vágott zöldség zöldjét, zeller zöldjét. Az egészet összeállítjuk, ha szükséges egy kis olívaolajat vagy 1 ek paradicsompürét ill lisztet adunk hozzá. Vizes kézzel közepes gombócokat formázunk belőle, de ha jobban tetszik összenyomjuk korong formákra és kis babpogácsákat formázunk.
Kevés olajon kisütjük a vegán, húsmentes pogácsáinkat. Készíthetjük sütőben is, ilyenkor a fasírtok mindkét oldalát lekenjük olajjal és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve 160 C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük, félidőben átfordítva őket.A babfasírt mellé különféle mártogatósokat, salátát kínálhatunk, de hagyományos körettel is fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése