2023. április 22., szombat

Zöldborsós tarhonya

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 40-45 dkg zöldborsó, 20 dkg tarhonya, 1 tk őrölt pirospaprika, majoranna, zöldség zöldje, 1-2 ek paradicsompüré, só, bors

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pár percig dinszteljük, majd hozzáadva a a tarhonyát együtt dinszteljük tovább. Mikor kezd a tarhonya kicsit pirulni, kicsit lehúzva a tűzről meghintjük a pirospaprikával, jól elkeverjük és azonnal hozzákeverjük a paradicsompürét és a zöldborsót is. Felöntjük annyi vízzel, hogy kb 2-3 ujjnyira ellepje. Sóval, borssal, az aprított zöldfűszerekkel beízesítjük és lefedve - kis lángon - puhára főzzük, közben szükség szerint pótoljuk az elfőtt vizet.  Önmagában egy vegán vacsorának is megfelel, de köretként sült húsok vagy fasírt  mellé is kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése