Pudingos krém: 3 csomag tejszínes vagy vaníliás pudingpor, 1 l tej, 1 ek. étkezési keményítő, 8 ek cukor,
Vajas krém(ek): 20 dkg vaj, 4 ek cukor
Felébe: 1 ek cukrozatlan kakaópor, 2 ek instant kávé, 1 ek cukor
Másik felébe: 1 ek vaníliás cukor
Tetejére: 10 dkg étcsokis tortabevonó, 2 ek olaj
A száraz hozzávalókat összekeverjük: liszt, étk. keményítő, kakaópor, instant kávépor, szódapor. A tojások fehérjét a cukorral keményre felverjük, majd egyesével hozzáadagoljuk a sárgákat, ezután óvatosan, egy lapát segítségével a száraz hozzávalókat is hozzáforgatjuk. Végül az olajat is belecsorgatjuk és egy sütőpapírral bélelt kb 40x40 cm-es tepsibe elegyengetjük a masszát. 180 C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük az olajos, kakaós piskótát. A tejben keményítő hozzáadásával és a cukorral a a pudingporokkal szokott módon pudingot főzünk. Közben a vajat a cukorral kikeverjük és elfelezzük a vajkrémet. Az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másik felébe a kakaóport, az instant kávé granulátumot és a cukrot keverjük. Az elkészült pudingot szintén megfelezzük, megvárjuk míg szobahőmérsékletre kihűl és a kétszínű vajkrémmel külön-külön 2 tálkában kikeverjük.A piskótára előbb a fehér krémet kenjük el szépen, arra pedig a kakaós krémet igazítjuk rá, majd hagyjuk, hogy az egész teljesen megdermedjen. Forró vízgőzben a tortabevonót az olajjal összeolvasztjuk és óvatosan rácsorgatjuk a kakaós krémre majd egy spatula segítségével szépen elkenjük rajta. Dermedés után vizes késsel felszeleteljük és kínálatjuk a kávés süteményt.
Ha az instant kávét a receptben capuccino porra cseréljük Kapucíner szelet lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése