2022. július 25., hétfő

Ropogós rántott csirkecombok

Hozzávalók: kisebb méretű alsó és/vagy felső csirke combok, só, fekete bors,  cayenne bors, 3 dl tej, 2 ek ecet (vagy citromlé), liszt

Az ecetet a tejben elkeverjük, adunk hozzá sót, borsot és hagyjuk kb 1/4 órát állni. A kisebb méretű csirke combokat sóval, borssal, cayenne borssal jól bedörzsöljük és hagyjk 10-15 percig állni. Ha túl nagy felsővombokat kaptunk akkor vágjuk őket ketté, különben nem fognak a húsok átsülni. 

A fűszeres combokat előbb az ecetes tejbe, majd sóval elkevert lisztbe forgatjuk. Bő zsiradékban előbb lefedve, majd ha puhára párolódott a fedőt levéve, hirtelen kisütjük a combokat és papírtörlőre szedjük. Sült krumplival, krumplipürével, salátával kínáljuk a ropogós csirkecombokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése