Hozzávalók: 50 db bodzavirág, 3-4 citrom, 5-6 alma, 60 dkg cukor, 2 csomag dzsemfix, 1 -1,5 liter víz,
A bodzavirágokat a szeletelt citromkarikákkal egy nagy tálba tesszük és 2 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a virágokat és a citromot jól kinyomkodjuk, majd eltávolítjuk őket. A cukrot a megmaradt léhez hozzáadjuk, az almát a megmaradt lébe belereszeljük, majd hozzáadunk 2-3 csomag dzsemfixet és az egészet felfőzzük és min. 5 percig kavargatva hagyjuk hogy a dzsemfix behúzza a folyadékot. Ezután a szokott módon üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk másnapig kihűlni. Tehetünk bele ízlés szerint citrom füvet, mentát is.
Levendulával is elkészíthetjük a lekvárt ugyanígy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése