Hozzávalók: 25 dkg liszt + 25 dkg rétes liszt, csipet só, 4 kk cukor, 2 dl tej, 2 tojás sárgája, 2,5 dkg élesztő, 1/2 dl szódavíz, 4 kk olvasztott vaj
Az élesztőt egy kis cukros tejben felfuttatjuk és hozzáadjuk az átszitált lisztekhez és a többi hozzávaló segítségével összeállítjuk a tésztát, simára kidolgozzuk. Ez a tészta nem olyan lágy, mint általában a fánktészták.10 percet letakarva pihentetjük, majd kb 4 cm vastagságúra kinyújtjuk és egy kispohár vagy pogácsa szaggató segítségével kiszaggatjuk és közepesen forró zsiradékban mindkét oldalát kisütjük (ha bő zsiradékban sütjük, akkor a golyók maguktól megfordulnak).
Egy szűrőkanállal kiszedjük és azonnal fahéjas cukorba (cimetbe) vagy porcukros dióba, ill. kókuszos porcukorba hengergetjük a mini fánkokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése