2022. január 22., szombat

Diós rudacska avagy zongora billentyű

Hozzávalók: 25 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, 1 tojás, 1 kk fahéj

Tetejére: 1 tojás fehérje, 5 dkg porcukor, pár csepp citromlé, csipet fahéj vagy reszelt citromhéj

A hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük majd 2 folpack között (hogy ne ragadjon) kb 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Tetejére a tojásfehérjéből a cukor és pár csepp citromlé segítségével kemény habot verünk, amit kis fahéjjal vagy reszelt citromhéjjal ízesítünk. Ezzel a habbal vékonyan lekenjük a kinyújtott tésztát és vékony kis rudacskákat vágunk belőlük. Ezeket a rudakat sütőpapírral bélelt tepsire helyezve langyos (!) sütőbe tolva "kb 100 C-on 15 perc alatt megszárítjuk. A diós stangli vagy Nuss stangli sütés után kicsit kemény, de zárható dobozban rövid időn belül megpuhul és rendkívül finom glutén mentes más néven omlós  párizsi diós rúdként ismert csemege. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése