Krém: 50 dkg mascarpone, 3 dl tejszín, 1 vanília rúd kikapart magja
Sóskaramella krém : 15 dkg cukor, 1 ek méz, 1 dkg vaj, 1 dl tejszín, kb 1 tk só
Tetejére dekornak: 1 marék pattogatott kukorica
A tojások fehérjét a cukorral keményre verjük, majd hozzácsorgatjuk a vizet és a tojások sárgáját. Ezután egy fakanállal óvatosan, hogy a hab össze nem törjön, a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet és az étolajat is óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben világosra sütjük. A cukrot a mézzel karamellizáljuk, előbb a vajat, és a sót, később a tejszínt adjuk hozzá. Sűrűre főzzük, majd lehűtjük. Amikor a tészta kihűlt félbevágjuk és a kihabosított mascarponés krémmel megtöltjük (hagyunk belőle a torta oldalára is).
A krém tetejére csorgatjuk a karamellás krém felét. A tortalap másik felével befedjük és körbekenjük a megmaradt krémmel. A megmaradt karamella felét a tortára szálazzuk és a másik felébe pattogatott kukoricákat forgatunk és ezzel díszítjük meg a sóskaramellás sajttorta tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése