2021. május 8., szombat

Kukorica krémleves

Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma (+ póréhagyma is mehet bele ha épp van otthon), 2 g fokhagyma, 1/2 kg fagyasztott kukorica, só, bors, vegeta, 2 dl tejföl (vagy tejszín)

szóráshoz: zöldség zöldje, snidling, olajos magvak, sonkacsíkok, reszelt sajt, pattogatott kukorica

Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük.Levesszük a tűzről, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a kukoricát, majd felöntjük  vízzel, sóval , borssal ízesítjük és megfőzzük. A levesbe keverjük a tejfölt (vagy tejszínt) és a levest egy botmixer segítségével nagyjából összemixeljük. Nem kell, hogy tökéletesen selymes levest kapjunk, maradjanak benne kukoricaszemek is. Kínáláskor pár csepp tökmagolajat cseppenthetünk rá, ill vékony sonkacsíkokat, reszelt sajtot, magvakat és zöldség zöldjét dobhatunk bele, hogy ezzel is gazdagítsuk a leves ízvilágát. De a kisütött bacon kockák is nagyon illenek hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése