2021. május 8., szombat

Legényfogó leves

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 40 dkg csirkemell, 25 dkg csirkemáj, 1 szál répa, 1 szál zöldség, 15 dkg gomba, 15 dkg zöldborsó, só, bors, vegeta, 1 dl tejföl + 1 dl tejszín, 1/2 citrom, zöldség zöldje

Az apróra vágott vöröshagymát ledinszteljük, majd a csíkokra vágott répát, zöldséget, borsót a felkockázott csirkemellet, végül a gombát és az egészet felöntjük vízzel. Sóval, borssal, vegetával beízesítjük és megfőzzük. 

Miután a hús félig megpuhult beledobjuk a felcsíkozott csirkemájat, majd mivel a májnak kevés idő kell a tejfölt a tejszínnel elkeverjük és belecsorgatjuk a levesünkbe, belecsavarjuk 1/2 citrom levét és készre főzzük. Az utolsó pillanatban apróra vágott petrezselyem zöldjével esetleg tárkonnyal meghintjük levesünket. Bográcsban is készíthetjük ezt a gazdag ragulevest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése