2021. április 9., péntek

Cigánypecsenye



Hozzávalók: 6-8 szelet vékonyra vágott sertés tarja, 5-6 szelet füstölt szalonna, 1-2 fej vöröshagyma (vagy lila hagyma), 2-3 paradicsom

Pác: 4 ek olaj, 4 g fokhagyma, 1/2 tk őrölt pirospaprika, 1 ek mustár, 1/2 mk őrölt bors, nem kell bele só!

Az olajba elkeverjük a zúzott fokhagyma gerezdeket, a mustárt, a pirospaprikát és a borsot és ebbe a pácba belerakjuk a vékonyra szeletelt tarjákat (nem kell klopfolni!) egy lezárható dobozban. Egy éjszakára de min. 2 órára hűtőbe tesszük a pácolt húst, hogy a fűszer jól átjárja a húsokat. A szalonnát egyenletesen beirdaljuk és kisütjük a zsírját, majd mikor már ropogós a pörc, kiszedjük egy szűrőkanállal. 
Ropogós hagymakarikákat készítünk: Közepesre karikázzuk a hagymát, nem szabad sózni! A kiolvadt szalonna zsíron előbb egy vastagabbra vágott liszt + keményítő elegyébe forgatott vöröshagymát, aztán a paradicsom karikákat (a paradicsom elhagyható) 160 C-ra hőmérsékletű zsiradékban hirtelen lesütjük, de nem hagyjuk hogy 
megpuhuljanak.
  
Levesszük a sütés hőfokát és belerakjuk (a még mindig sótlan!) húst és előbb fedővel lefedve kicsit átpároljuk, majd levéve a fedőt hitelen megsütjük, oldalanként kb 3-3 perc alatt. Mikor a húst átfordítjuk a másik oldalára, akkor hintjük meg sóval. Tálaláskor a kisütött kakas taréjak (szalonnák) széleit pirospaprikába mártjuk és a húsokra helyezzük. Sült krumplival, krumplipürével kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése