2021. február 14., vasárnap

Sertésborda Budapest módra

Hozzávalók: 6 szelet sertéskaraj, 15 dkg füstölt (bacon) szalonna, 2 fej vöröshagyma, 3 g fokhagyma, 30 dkg csirkemáj, 40 dkg gomba, 2 TV paprika (fehér és piros), 2 paradicsom, só, bors, 1 tk pirospaprika, vegeta, grill fűszer, 1 ek paradicsompüré (elhagyható)

A karajt kiklopfoljuk sóval, borssal, vegetával, grill fűszerrel meghintjük, majd kevés olajon hirtelen mk oldalát kisütjük. Kiszedjük a zsiradékból és egy tálba szedve lefedjük, hogy melegen tartsuk. A megmaradt kis olajon a felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, közben az apróra vágott vöröshagymát is hozzáadjuk, amit üvegesre sütünk. 

Ezután hozzáadjuk a felkockázott gombát, sóval borssal meghintjük és hagyjuk hogy a levét elfője. Ekkor adjuk hozzá a darabolt csirkemájat, zöldborsót, paprika és paradicsom szelteket és a zúzott fokhagymát. Az egészet meghintjük pirospaprikával szükség esetén kis vizet öntünk alá és az egészet készre főzzük. Ha szükséges adhatunk hozzá 1 evőkanál paradicsompürét is.  Tálaláskor a sült húsra halmozzuk a ragut és rizst, burgonya krokettet vagy krumplipürét kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése