2021. február 19., péntek

Zabkeksz többféle változatban

Almás banános

Hozzávalók: 2 alma, 3 banán, 2 bögre zabpehely,  1 dl tej, 1 cs vaníliás cukor,  1 csipet szódabikabóna, 1 tk fahéj

A banánt villával összenyomjuk, a lereszelt almákat, zabpelyhet, tejet, vaníliás cukrot, fahéjat, szódaport, hozzáadjuk. Az egészet eldolgozzuk, gombócokat formálunk belőlük. 

A gombócokat sütőporral bélelt tepsibe helyezzük, kicsit lelapogatjuk (korong formára), majd 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük. Természetesen a tésztába tehetünk kakaóport, csokipasztillát, mandulát, mazsolát vagy durvára darabolt diót is.

 

Miután kihűlt, zárható tárolódobozban eltartható ez a finom egészséges nasi.

Étcsokis zabkeksz

Hozzávalók: 4 dkg cukormentes kakaópor,10 dkg étcsokoládé, 1 tojás, 15 dkg zabliszt,  18 dkg vaj, 10 dkg cukor,  1 cs sütőpor, 1 tk fahéj

Az aprított csokoládét az összes hozzávalóval elkeverjük és diónyi golyókat formázunk, amiket sütőpapírral bélelet tepsibe teszünk. 180 C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük az étcsokoládés zabkekszet. Zárható tárolódobozban könnyen eltartható.

Természetesen a zabpelyhes kekszet kedvünk szerint ízesíthetjük kókuszreszelékkel, aszalt gyümölcsökkel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése