2021. február 19., péntek

Ropogós halszelet és Fish & chips

Panír: 10 ek kukoricadara, 2 ek őrölt pirospaprika, só, bors + hekk, ponty patkó, süllő, amúr, harcsafilé

Amennyiben halszeletet vagy hekket sütünk jól be kell irdalni, hogy a szálkák ne jelentsenek veszélyt. A halszeleteket jól besózzuk és min. 1/2 órát hagyjuk pihenni. 

Ezután a panírban megforgatjuk és forró olajban hirtelen ropogósra sütjük minkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük. 

      

Sült krumplival, krumplipürével, salátával ill. tartár mártással tálaljuk.

Ropogós Fish & Chips

Hozzávalók: 6 vékony szelet halfilé (tőkehal)

Panír: fele liszt + fele keményítő, 5 dkg sütőpor, 1 csipet só, 1 csipet bors, 1 csipet chili pehely, 1 csipet fokhagyma por, jéghideg szénsavas ásványvíz (vagy szódabikarbóna + pár csepp víz)

A halfiléket 3-4 ujjnyi darabokra vágjuk, majd alaposan bedörzsöljük sóval. A panír hozzávalót jól összekeverjük és annyi hideg ásványízzel lazítjuk, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjunk,  majd hűtőbe tesszük pihentetni kb 1/2 órát, hogy hideg legyen, mert így még ropogósabb halszeleteket kaphatunk. A halszeleteket először egy kis sóval, borssal elkevert lisztbe forgatjuk, majd a kikevert, lehűtött  panír masszába és azonnal forró olajban hirtelen kb 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalukat. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsoroghasson róla. Ropogós sült krumplival (előbb vaj puhára főzzük, konyharuhán kiszárítjuk, ezután forró olajban kisütjük), savanyú uborkával kínáljuk a legismertebb angol street food ételt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése