2020. december 20., vasárnap

Fűszervajas csirke

Hozzávalók: csirkecomb, csirkemell, vaj, zöld fűszerek (zöldség zöldje, zeller zöldje, fokhagyma, snidling, bazsalikom), vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, vegeta

A csirkét jól besózzuk, borsozzuk és a combokon a bőrt az ujjaikkal vagy kanál nyelével fellazítjuk és a zöld fűszeres vajunkat aládolgozzuk, majd a bőrt visszanyomkodjuk rájuk. A tepsink aljába kevés zsírt kenünk, amire hagymakarikákat helyezünk. Erre tesszük a csirkéket, kb 1/2 dl vizet öntünk alá, és pár gerezd fokhagymát felkarikázva még beledobálunk. 

              

A maradék fűszervajunkat még a tetejére dobálhatjuk majd lefedjük fóliával és min 1 órát hagyjuk állni hogy a fűszerek jól átjárják a húsokat. Ekkor 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percet sütjük, majd levesszük róla a fóliát, megfordítjuk a húsokat és innentől kezdve sűrűn locsolgatva ropogós pirosra sütjük a húsokat. Krumplipürével, rizibizivel, sült krumplival kínálhatjuk.

Fűszervaj: a vajat kicsit felolvasztjuk és aprított zöldség zöldjével, zeller zöldjével, snidlinggel, 3-4 g. zúzott fokhagymával, bazsalikommal habosra kikeverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése